RESTAURANTS

RESTAURANTS EN GERECHTEN

BETALEN OP DE PLEINEN

Op de pleinen van Het Markiezenhof kun je alleen met munten betalen. Deze kun je aanschaffen bij de kassa op de Grote Binnenplaats en de kassa in de Beeldentuin. Een munt (1) heeft een waarde van €2,75. Pinnen is mogelijk.
De prijzen van de gerechten zijn aangeven in munten. Houd u rekening bij de aanschaf van uw munten dat deze na afloop niet terug kunnen worden ingeleverd.

GROTE BINNENPLAATS

“SukAAde met truffel”
Zestien uur gegaarde sukade | truffel | crème van wortel | Thoolse aardappel | asperge
4 munten

“Berkshire buikspek”
Berkshire buikspek van Boerderij Hamel afgelakt met lokale appelcider | honing van Boerderij Hamel |crème van piccalilly | toast van brioche
3 munten

“Dim Sum gamba”
Dim Sum van wild gevangen gamba | pipet met furikake topping | savora | ingelegde uitjes | wakame
2 munten

“Charcuterie”
Charcuterie van Boerderij Hamel | tafelzuren | Italiaanse toast
4 munten

“Berkshire stoverij”
Boerenstoverij van Berkshire varkensvlees | ingelegde asperge
3 munten

“Brasserie Puur Asian Fingerfood”
“Oester”
lauwwarme Thaise vinaigrette OF passievrucht | wasabi | komkommer
1 munt

“Sashimi
zalm | tonijn | wakame | furikade | soja
1 munt

“Double Dim Sum”
Dim sum | gamba | Thaise groenten | Sriracha saus 
Dim sum | lam | gele curry | sesam
1 munt

“Loempia’s”
Loempia | vulling van zeebaars | boemboe Bali marinade | mangosaus
Loempia | vulling van kippendij | Thaise specerijen | chilisaus 
1 munt

“Vitello MAccArello”
Geschroeide makreel | likkepot van kalf | ansjovismayonaise | geïmpregneerde asperge | haringkaviaar | gereduceerde kalfsfond | krokant van Thoolse aardappel.
2 munten

“Signatuur Tomaat”
Oosterschelde paling | tomaat | crème van avocado en roomkaas | antiboise van onrijpe aardbeien en komkommer
3 munten

ACHTER BINNENPLAATS

“Tonijnfilet”
Tonijnfilet | tomaat-citrus Vinaigrette | ansjovis | zeekraal | avocado | basilicum
3 munten

“Steak Tartaar”
Steak Tartaar | 3 bereidingen van asperge | gerookte barilotto
3 munten

“Asperge velouté”
Velouté van Brabantse Wal asperge | daslook | gerookte zalm | Zeeuwse aardappel
2 munten

“Aspergandel | tartaar van runderbavette”
Tartaar van runderbavette | pickles | crème van ansjovis | aardappelkaantjes | tuinkers 
3 munten 

“Aspergandel Provençaal”
Geitenkaas | zwarte knoflook | crème van piment d’esplette | mini courgette | tomaat | olijf | artisjok | rasp van Belper knolle
3 munten 

“Oosterschelde oester”
Oester | vinaigrette op basis van roos | saffraan | kaneel | steranijs | rode peper | Hollandse gember
2 munten per stuk

“Spaghetti BarbaBIETola”
Rode biet | zoet-zuur van limoen en sinaasappel | canelle van zure room en asperge | crumble van jonge Thoolse aardappel | Granny Smith
2 munten

Optioneel: ansjovis in het groen OF Aberdeen Angus short rib in truffeljus
1 munt extra

“De twee AA’s – kroket van nieuwe aardappel & ansjovis”
Kroketje van nieuwe aardappel & ansjovis | zeekool | mayonaise van asperge
2 Munten

“De drie AAA’s – drie verschillende bereidingen van aardbeien”
Sabayon van aardbei en kriekenbier | sorbet van aardbei | krokantje van aardbei | Artsina cress
2 munten

*East meets West”
Loempia gevuld met asperge | gerookte ham | groentegarnituur | mayonaise van ansjovis | zoetzuur van bosui | paprika | wortel | kruiden uit eigen moestuin
1 munt

“Buikspek gerookt op kersenhout”
Buikspek gerookt op kersenhout | crème van asperge | vijgensiroop
2 munten

“Oesters – Irish Mór | Oesterij Special”
Naturel | à la rosé en saffraan | sabayon van vadouvan specerijen | tomaat | passievrucht | basilicum
2 munten per oester

“Ceviche”
Yellowtail kingfish | tijgermelk | myoga gember | knapperige voorjaarssalade 
3 munten 

“Hollandse garnalencocktail”
Hollandse garnalen | sucrine komkommer| fenegriek sabayon
3 munten

“Aspergandel variatie”
Aspergandel | zeewieren | gepekelde Schotse zalm | BBQ-mayonaise | Opperdoeser aardappel | pickles
3 munten

“Croquettes”
Bacalhau OF garnalen | geserveerd met een pittige rouille
1 munt per kroket

BEELDENTUIN

“TortillAAA”
Kabeljauw | fijne groentjes geblust met Adrian Brouwer | asperges | gezouten ansjovis
2 munten

“Capellini”
Capellini | asperge | aardbei | sausje van Liefmans Fruitesse
2 munten

“Salade Caprese picante”
Pomodori | buffelmozzarella | ansjoviscrème | basilicum | oregano
2 munten

“Pizza Brabantia”
Ricotta | asperge | boerenham | mozzarella
3 munten

“Pizza Brabantia”
Ricotta | asperge | mozzarella
3 munten

“Pizza Napolitana”
Tomaat | mozzarella | ansjovis | kappers
3 munten

“Fragola e balsamico”
Aardbeien | balsamico-crème | munt | mascarpone | zwarte peter
1 munt

“Ceviche”
Zeebaars | groene en witte asperges | tijgermelk | krokantje van kip
2 munten

“Bisket”
Tien uur op de smoker gegaard bisket | aardappelschuim van Thoolse aardappelen |venkel ingelegd in het zuur
3 munten

“Amuse”
Socarrat van paella |chorizo | gamba paté
1 munt

HOFZAAL

“Biggelaar”
Koffie van koffiebranderij Van den Biggelaar
1 munt

“Druivelaere”
Puur Zeeuwse druivensap
1 munt

“Proeverij van Holtkamp gebak”
2 munten

“Frozen smoothie 100% fruit”
2 munten

“Koffiecaramel met macaron”
2 munten

“Vier Leonidas Bonbons”
1 munt

“Romig schepijs”
Twee bolletjes
1 munt

“Chocolade aardbeien”
Met 3 toppings
2 munten

Sterck 3 – 5,5% | Sterck 5 – 6,2%| Sterck 6 – 7,5%| Sterck 7 – 7,7%| Sterck 10 – 9,4%| Sterck 12 – 12%
1 munt voor een proefglas van 0,15cl

Sterck & Bijzonder Nr2. – 6,8%
Een saison gebrouwen waar vervolgens, speciaal vanwege hét culinaire festival van bergen op zoom, verse en lokale aardbeien aan zijn toegevoegd.
2 munten voor een proefglas van 0,15cl

Sterck & Bijzonder Nr5 – 8,8%
2 munten voor een proefglas van 0,15cl.