Pop-Up University

12:00 – 19:00
Diverse locaties | start- en eindpunt het Markiezenhof | Bergen op Zoom
Toegang: Op uitnodiging via de scholen

Op 22 mei 2025 verandert Bergen op Zoom in de ProefMei Pop Up University, een initiatief van Stichting ProefMei in samenwerking met het Moller Juvenaat (havo 3) en de Zoomvliet Hotelschool. Dit programma wil jongeren en talenten betrekken bij de plantbased regio en de ontwikkeling van Bergen op Zoom als beleefstad.

De Pop Up University toont hoe onderwijs, praktijk en stadsontwikkeling elkaar versterken in een interactieve omgeving. Leerlingen krijgen een exclusief kijkje achter de schermen bij ProefMei, werken met innovatieve voedingsproducten, ontmoeten inspirerende professionals en sluiten de dag af met een symbolische ‘bul’ als waardering voor hun inzet. Een unieke kans voor studenten om in de wereld van plantbased innovatie en gastvrijheid te duiken.

Agenda

12:00 – Stagebezoek ProefMei | Markiezenhof
Leerlingen krijgen een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen van de ProefMei Businessavond.
13:00 – Gezamenlijke lunch | Uitstreekend (Delta Agrifood Business)
Een gezellige en voedzame lunch om de dag goed te beginnen.
13:30 – Rondleiding Delta Agrifood Business
Peter Berben en/of Anja Hessels geven uitleg over het gebouw en de innovatieve partners
14:15 – Inspirerende pitch | Ronald de Vos (Algea Holland)
Een korte en krachtige presentatie over innovatie met algen in de voeding.
14:45 – Praktijkopdracht in de keuken
• Leerlingen Curio: Workshop in de keuken van de Hotelschool
• Leerlingen MollerJuvenaat: Werken met algen en hybride vlees bij Uitstreekend
16:30 – Voorbereiding ontvangst | Innovatieve Proeverij
Samen voorbereidingen treffen voor de gasten die deelnemen aan een bijeenkomst over gezondheid en voeding.
17:00 – Netwerkborrel
Presentatie van de bereide hapjes door studenten + ontmoeting met de Jeugdraad.
17:30 – Vertrek naar Beeldentuin | Markiezenhof
18:00 – Slotbijeenkomst
Dennis van Tilborg en Peter Berben hebben een korte terugblik met studenten en maken broodje BOZ bekend, uitreiking van de ‘bul’.
19:00 – Einde van het programma

Innovatieve Proeverij | Business event

15:30 – 17:30
DAB | van Konijnenburgweg 24 | Bergen op Zoom
Toegang: Op uitnodiging met Businessavond ticket

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Delta Agrifood Business, ProefMei en Rabobank. Het programma staat in het teken van het thema  Gezondheid & Voeding, waarbij ingaan op inspireren, kennis delen, beleven, elkaar ontmoeten en genieten van heerlijke lekkernijen.

Programma

15:00 – Inloop
15:30 – Start programma ‘De Innovatieve Proeverij’ met o.a. onderstaande sprekers
spreker 1: Nextkidney “Van boon tot medische applicatie”
spreker 2: Bravis Ziekenhuis neemt ons mee in hun voedingsconcept
17:30 – Start Businessavond in het Markiezenhof, Bergen op Zoom

ProefMei Businessavond

18:00 – 0:00
Het Markiezenhof | Bergen op Zoom
Toegang: Met ticket

De businessavond vormt de traditionele aftrap van ProefMei 2024. In stadpaleis Het Markiezenhof presenteren chefs mooie en verfijnde gerechten uit de regio. Onder het genot van een bijpassend drankje nemen zij de bezoeker mee in het verhaal achter ons voedsel. Tevens staat het met elkaar verbinden van inwoners, bedrijven, ondernemers, overheden, onderwijsinstellingen en (culturele en maatschappelijke) organisaties centraal. Een avond waarbij proeven van de Brabantse gastvrijheid en de rijkdom uit eigen regio centraal staan.

Een kaart voor de ProefMei Businessavond kost €135,- excl. BTW. Je krijgt dan één culinair paspoort en extra consumptiebonnen. Met het culinaire paspoort kunnen alle gerechten geproefd worden in combinatie met een bijbehorend drankje. 

Muziekprogramma ProefMei Businessavond

Markiezenhof | Grote binnenplaats
18:00 Wilfried de Jong
21:00 Vertigo Four
22:30 Sebastian Floris (DJ)
Markiezenhof | Beeldentuin
18:00 – 00:00 Kris Fris | DJ Dandy Dave

•WT-Logo's_2024_PP-07 algemeen stempel

TAG ONS! #PROEFMEI2025

ProefMei wordt mede mogelijk gemaakt door: