’t GEHEIM VAN BERGEN

’t GEHEIM VAN BERGEN

PUUR EN KWALITEIT

’t Geheim van Bergen is een restaurant waar u kunt genieten van vele lokale producten. Door de ruime opzet en attente bediening voelt u zich bij ons thuis.Voor onze gerechten maken we uitsluitend gebruik
van kwaliteitsproducten met de focus op vlees afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad.

OP ONS VLEES ZIJN WIJ TROTS

Met name ons eigen Berkshire varkensvlees van eigen boerderij!
Varkens die nog echt in de grond wroeten. Wij serveren het beste rundvlees, o.a. uit Oud-Gastel, runderen die vrij rond lopen. Aangevuld met verse oesters en kreeft uit de Oosterschelde maakt onze menu kaart compleet.

BOERDERIJ HAMEL IS ONDERDEEL VAN RESTAURANT ’t GEHEIM VAN BERGEN

Sinds april 2017 fokken wij onze eigen Berkshire varkens.
Berkshire is een prestige ras en is in de 18e eeuw al geroemd om zijn kwaliteit. Het vlees heeft een mooie vetmarmering en valt op door de mooi rode kleur.
Het vlees is bijzonder mals en sappig, dit vlees word dan ook gezien als het Wagyu onder de varkens.
Bij onze filosofie van eerlijk vlees past ook dat we niets weggooien. We gebruiken het varken dus van Kop tot Staart!
Wil je meer weten of verse boerderij producten kopen? Bezoek dan de website van de boerderij.

DE GERECHTEN VAN RESTAURANT ’t GEHEIM VAN BERGEN

“Sukade met truffel”
Zestien uur gegaarde sukade | truffel | crème van wortel | Thoolse aardappel | asperge
4 munten
Laat u verrassen! 16 uur op lage temperatuur gegaarde sukade stuk maar nog steeds prachtig rosé en zacht als een biefstuk, heel wat anders dan oma’s sukade van vroeger. Geserveerd met zachte truffel jus en het lokale Wal asperges gegaard in olijf olie.

“Berkshire buikspek”
Berkshire buikspek van Boerderij Hamel afgelakt met lokale appelcider | honing van Boerderij Hamel |crème van piccalilly | toast van brioche
3 munten
Berkshire vlees wordt gezien als het Wagyu onder het varken. Geprezen om zijn mooie vet structuur en smaak. Dat maakt dit het perfecte gerecht om kennis te maken met een van de meest exclusieve varkens rassen. Vlees van Boerderij Hamel gemaakt met eigen  honing en appelcider gebrouwen in de achterkamer.
Wijnsuggestie bij dit gerecht: Een schoolvoorbeeld van prettige Chardonnay uit het zuiden van Frankrijk. Licht exotisch. Honing, roomboter, weelderig en goede zuren.
Wijnsuggestie bij dit gerecht: Cum Laude Merlot, zachte rode wijn, vol maar met souplesse, rood fruit, eik met een hint van cacao.

“Dim Sum gamba”
Dim Sum van wild gevangen gamba | pipet met furikake topping | savora | ingelegde uitjes | wakame
2 munten
Een Oosterse tint tussen al het lokaal eten, krokante dim-sum van wildvangst gamba, savora mayonaise, citroen en wakame.
Wijnsuggestie bij dit gerecht: Een schoolvoorbeeld van prettige Chardonnay uit het zuiden van Frankrijk. Licht exotisch. Honing, roomboter, weelderig en goede zuren.

Wil je meer weten of verse boerderij producten kopen? Bezoek dan de website van de boerderij.