RESTAURANT DE TEERKAMER

RESTAURANT DE TEERKAMER

Chefkok Olivier aan het woord

“Lekker eten voor een goede prijs, dat is waar ik voor sta. Ik ben geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen en heb de hotelschool afgemaakt in Bergen op Zoom. De afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest in diverse restaurants over heel Brabant. Nu ben ik teruggekeerd naar het mooie Bergen op Zoom.”

“Samen met restaurantmanager Errol zetten we een mooi concept neer waarin we een breed publiek willen verwelkomen. Ons doel is hoog te koken in het middensegment.
Onze restaurantkaart leent zich voor fine dining. Hier kunt u genieten van een avondvullend programma, met meerdere verrassende gangen.
Onze brasseriekaart en lunchkaart zijn gericht op een meer informele sfeer.”

Eigenaar Leslie Lauwen aan het woord

“We streven ernaar dat iedereen zich welkom voelt in de Teerkamer. Van jong tot oud, voor een kop koffie of een heerlijk diner, iedere gast wordt met een glimlach welkom geheten.”
Al bijna 30 jaar ben werkzaam ik in de Teerkamer, waarvan ik het ruim 8 jaar geleden heb overgenomen samen met mijn vrouw Daphne Lauwen- Dingemans. Het blijft nog dagelijks een uitdaging om het vak uit te oefenen in dit mooie monumentale pand. Om mee te gaan met de trends van dit moment en daarin de behoeftes van de gast op de dag van vandaag te kunnen dienen, samen met ons team” 

DE GERECHTEN VAN RESTAURANT DE TEERKAMER BERGEN OP ZOOM

“Spaghetti BarbaBIETola ”
Rode biet | zoet-zuur van limoen en sinaasappel | canelle van zure room en asperge | crumble van Thoolse aardappel | Granny Smith
2 munten
Wijnsuggestie: Trimbach – Riesling
Een mooie balans tussen droog en fruitigheid zorgt ervoor dat “deze koning van de druiven”

“Spaghetti BarbaBIETola met ansjovis in het groen ”
Rode biet | gebakken ansjovis met groene kruiden | zoet-zuur van limoen en sinaasappel | canelle van zure room en asperge | crumble van jonge aardappel | Granny Smith
3 munten

“Spaghetti BarbaBIETola met Aberdeen angus short rib ”
Rode biet | Aberdeen angus short rib | truffeljus |zoet-zuur van limoen en sinaasappel | canelle van zure room en asperge | crumble van jonge aardappel | Granny Smith
3 munten

“De twee AA’s – kroket van nieuwe aardappel & ansjovis”
Kroketje van nieuwe aardappel & ansjovis | zeekool | mayonaise van asperge
2 Munten

“De drie AAA’s – drie verschillende bereidingen van aardbeien”
Sabayon van aardbei en kriekenbier | sorbet van aardbei | krokantje van aardbei | Artsina cress
2 munten