BROUWERIJ STERCK

BROUWERIJ STERCK

Een ambachtelijke stadsbrouwerij in het hart van Bergen op Zoom

WAAROM WAS ER GEEN BROUWERIJ IN BERGEN OP ZOOM?

Bergen op Zoom is een bourgondische stad. Bij veel activiteiten draait het om eten en drinken. Een BOZtoberfest, de proefmei of Foodstoet, het jaarlijkse Bierfestival en de vastenavend zijn steevast uitverkocht en drukbezocht.

In een dergelijke stad, met in de regio volop streekproducten, en in een tijd waarin het ambacht de boventoon voert ten opzichte van “grote’ concerns ontbreekt een goed ambachtelijk bier. Verbonden aan stad en streek. Bier, gebrouwen in een brouwerij ín de stad, op basis van het traditionele brouwproces met een moderne uitstraling.

Het feit dat dit alles ontbrak in een stad met een rijke brouwgeschiedenis als die van Bergen op Zoom is de start van Brouwerij Sterck geweest.

STERCK?

Bij onze brouwerij willen we graag een totaal beleving bieden. Behalve het nuttigen van een Sterck pintje is onze installatie zichtbaar voor bezoekers. En bestaat er tevens de mogelijkheid om je laten informeren over, onder andere, het brouwproces bij de aanwezige brouwmeesters.

De op locatie gebrouwen bieren zijn uiteraard beschikbaar voor verkoop bij de brouwerij, maar zijn ook te vinden bij diverse speciaalbier cafés in de regio.

Verder willen wij van Brouwerij Sterck graag samenwerkingen aangaan met producenten van ambachtelijke producten en met duurzame ondernemers die de regio rijk zijn. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Dus ben of ken jij zo’n ondernemer? Neem dan vooral even contact op en wie weet wat voor mooie samenwerking eruit voort kan komen

DE BIEREN VAN BROUWERIJ STERCK TIJDENS PROEFMEI

Sterck 3 – 5,5% 
‘3’ is een bier geheel gebrouwen volgens de Beierse traditie, dus met lekker veel tarwe. Maar uiteraard wel met een Bergse twist en dat zorgt voor een mooie fruitigheid, prachtige troebelheid en een schuimkraag die staat als een ALP. Zin in gemütlichkeit of gewoon enorme dorst…dan een weize(n) raad, haal los die dop en prosit!!

Sterck 5 – 6,2%
De Sterck 5 is een verfrissend blond bier met bloemige en kruidige smaken. deze smaakvolle dorstlesser is gebrouwen met de mooiste Duitse en Amerikaanse hopsoorten welke het bier een fris en doordrinkbaar karakter geven.

Sterck 6 – 7,5%
My goodness, my…eeh…sterck. hoewel het geen stout is wind  ‘6’ er geen doekjes om. flarden beelden uit vervlogen tijden met noeste dokwerkers, vierkante mannen van staal en vrouwen met opgestroopte mouwen flitsen langs je ogen als deze porter je smaakpapillen inbeukt.

Sterck 7 – 7,7%
Een Belgische traditionele tripel van 7,7% de eigenzinnigheid van dit bier komt helemaal tot zijn recht in de afdronk. doordat het bier wat verder heeft kunnen “rusten” zijn de moutsuikers opgelost in het bier en geven ze deze tripel zijn karakteristieke smaak.

Sterck 10 – 9,4%
’10’ is een koper gekleurd bier met een heerlijke smaakcomplexiteit. de geur is zoet, met een hint naar vijgen en kruidigheid. de rijpe smaken geven een filmend gevoel in je mond, het koolzuur prikkelt hier mooi doorheen. de karamelmout geeft een heerlijk zoetje en tevens prettige zachtheid aan het bier.

Sterck 12 – 12%
‘12’ is zo zacht als het fluweel waar tsaren alleen van konden dromen.de volle weelderige smaken van laurier, koffie, karamel en de geur van pure chocolade zullen je misleiden.want vergis je niet, deze Russian imperial stout is zo strak gebrouwen als een Russische winter koud is.

Sterck & Bijzonder Nr2. – 6,8%

Een saison gebrouwen waar vervolgens, speciaal vanwege hét culinaire festival van bergen op zoom, verse en lokale aardbeien aan zijn toegevoegd.
Dit fruit is heel aanwezig in de geur, maar in de smaak zeer subtiel wat het bier niet zuur maakt, maar fris en doordrinkbaar.
Door de toevoeging van fruit is er tevens een tweede vergisting opgetreden: spontaan en wild.
Onder andere hierdoor heeft ook deze bijzonder zijn (gist-)sporen dubbel en dwars heeft verdiend.

Sterck & Bijzonder Nr5 – 8,8%
De Sterck & Bijzonder 5 is een Scotch Ale die 6 maanden heeft gerijpt op een Laphroaig vat. De moutigheid en de volle body van de scotch ale wordt mooi aangevuld door de rijke smaken van de geturfde Laphroaig whisky.

De standaard bieren (Sterck 3-5-6-7-10-12) bieden wij aan voor 1 munt voor een proefglas van 0,15cl.

De “specials” Sterck & Bijzonder (SB2 & SB5) bieden wij aan voor 2 munten voor een proefglas van 0,15cl.