BOERDERIJ HAMEL

BOERDERIJ HAMEL

FARM TO TABLE

Boerderij Hamel is onderdeel van Restaurant ‘t Geheim van Bergen

Sinds april 2017 fokken wij onze eigen Berkshire varkens. Berkshire is een prestige ras en is in de 18e eeuw al geroemd om zijn kwaliteit. Het vlees heeft een mooie vetmarmering en valt op door de mooi rode kleur. Het vlees is bijzonder mals en sappig, dit vlees word dan ook gezien als het Wagyu onder de varkens.
Wij, Maarten en Josephine Hamel fokken dit speciale ras met heel veel trots en liefde op eigen boerderij. Naast de uitmuntende kwaliteit van het vlees is het ras vriendelijk en nieuwsgierig en dus ook heel leuk om te komen bezoeken.
Bij onze filosofie van eerlijk vlees past ook dat we niets weggooien. We gebruiken het varken dus van Kop tot Staart!

HONING VAN ONZE EIGEN BIJEN OP BOERDERIJ HAMEL

Daar wordt sinds 2020 door chef Maarten hard gewerkt aan het opzetten van 4 gezonde bijenvolken. Niet zonder succes want het eerste volk uit 2020 leverde een jaar later al zijn eerste honing op!
Naast dat we hier super trots op zijn smaakt de honing ook nog eens heerlijk. Door de vele lindebomen in de buurt van de boerderij heeft de honing een licht mint achtige smaak. U proeft dit goed terug in de gerechtjes waar onze eigen honing gebruikt wordt!
Tevens is de honing binnenkort te koop in de boerderijwinkel

https://www.facebook.com/proefmeiboz/videos/1186447915450137/

DE GERECHTEN VAN BOERDERIJ HAMEL STEENBERGEN

“Charcuterie”
Charcuterie van boerderij Hamel | tafelzuren | Italiaanse toast
4 munten
Gedroogde hammen en worsten van eigen Berkshire varkens, met als topper onze 1,5 jaar gerijpte ham. Proef hoe vlees ooit bedoeld was, gesneden door de huis Cortador van ’t Geheim van Bergen Gerryt Hooning.
Verras jezelf met de smaak combinatie met rosé “on the rocks” afgemaakt met sinaasappel aardbei en munt.
Marques turia, zacht, fris, fruitig.

“Stoverij van Berkshire vlees”
Boerenstoverij van Berkshire varkensvlees | ingelegde asperge
3 munten
Smaak zoeken in eenvoud staat hier bovenaan. Diepe smaken die het Berkshire vlees complimenteren en zoetzuur die deze weer versterken. Vlees van boerderij Hamel en Wal asperges van René en Anja Ooms twee lokale boerderijen op het puntje van de Brabantse wal.
Verras jezelf met de smaak combinatie met rosé “on the rocks” afgemaakt met sinaasappel aardbei en munt.

Wil je meer weten of verse boerderij producten kopen? Bezoek dan de website van de boerderij.