ZONDAG 19 JUNI

ZONDAG 19 JUNI

CULINAIRE PLEINEN

13:00 – 20:00
BINNENPLAATSEN EN HOFZAAL – HET MARKIEZENHOF
Toegang: vrij

De binnenplaatsen en de Hofzaal van het Markiezenhof vormen het podium voor producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van toprestaurants uit de Brabantse Wal en Oudenaarde.
Hierbij zijn de hoofdrollen weggelegd voor de befaamde drie AAA’s (Asperges, Ansjovis en Aardbeien) en de vierde A (het Thoolse aardappeltje).
Naast diverse culinaire hoogstandjes heeft ProefMei op cultureel gebied een gevarieerd en vullend programma met verschillende muzikale hoogtepunten.

REUZESPELEN, VOOR GROOT EN KLEIN

13:00 – 17:30
FRANSE TUIN MARKIEZENHOF
Toegang vrij:

Word jij straks de reuzeheld van het Scheld?!
Op zondag 19 juni kunnen groot en klein tijdens ProefMei deelnemen aan de Reuzespelen in de Franse Tuin van Stadspaleis Het Markiezenhof. Een leuke en actieve invulling van de zondagmiddag op een bijzonder en uitzonderlijk speelveld. Bij deelname ontvangen de kinderen een scorekaart waarmee ze tijdens het spelen van verschillende spellen punten kunnen verzamelen.
Voor de drie reuzehelden met de hoogste score is er een leuke en smaakvolle prijs te winnen. De prijsuitreiking vindt plaats om 18:00 uur op de Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof. 
Ben je er zondag bij en doe je gezellig mee? Dan zien we je graag tussen 13:00 uur en 17:30 uur in de Franse Tuin van Het Markiezenhof. De Reuzespelen worden mede mogelijk gemaakt door Joycompany. 

SCHMINK SMOELTJES

14:00 – 19:00
HOFZAAL – HET MARKIEZENHOF
Toegang: vrij

Kinderen en schmink, het is een magische combinatie. In de Hofzaal van Het Markiezenhof kunnen kinderen even helemaal opgaan in hun fantasie.
Van piraat tot prinses, van monster tot bloemenmeisje of van aardbei tot ansjovis. Bijna alles is mogelijk!

INTERNATIONALE REUZENSTOET

14:00-15:30 uur
BINNENSTAD BERGEN OP ZOOM
Toegang: vrij

Aan de kant, daar komen de Reuzen!
De Bergs Stadsreuzen organiseren éénmaal in de vijf jaar een internationale Reuzenstoet in Bergen op Zoom. Dit jaar vindt de prachtige stoet plaats tijdens ProefMei. Op zondag trekken meer dan 26 reuzengroepen uit binnen- en buitenland door de straten van de Bergse binnenstad.

MUZIEK

15:00 – 20:00
BINNENPLAATSEN – HET MARKIEZENHOF
Toegang: vrij

Tijdens ProefMei kunt u ook proeven van muziek.
Een gevarieerd muziekprogramma brengt u geheel in de stemming die past bij het moment van de dag. Onder het genot van een verfijnd gerechtje met een bijpassend drankje wordt u omringd door heerlijke muzikale klanken.

GROTE BINNENPLAATS
15:00 – 16:00  Afslag
16:15 – 18:00  DJ Willem Jongeneelen
18:15 – 19:00  Mr Blowfish

DJ + Host: Willem Jongeneelen

BEELDENTUIN
14:00 – 15:30  Berber/Steven Dietvorst
16:00 – 17:00  Prueba
17:30 – 18:30  Tom Senders

EXPOSITIE “HOGE LUCHTEN”

11:00 – 17:00
MUSEUM HET MARKIEZENHOF
Toegang: ticket

Museum Het Markiezenhof presenteert met trots de tentoonstelling “Hoge Luchten”.
De tentoonstelling is een oogstrelende selectie van 40 schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum aangevuld met werken uit de eigen collectie.
Een lust voor het oog. Prachtige vergezichten van grote meesters uit drie eeuwen, maar ook intieme stadsgezichten.