ZONDAG 11 JUNI

ZONDAG 11 JUNI

KOFFIECONCERT KOLPING’S ZONEN

11:00 – 13:00
FRANSE TUIN MARKIEZENHOF
Toegang: ticket

Op zondag 11 juni vindt het ProefMei Koffieconcert plaats in de Franse Tuin van Het Markiezenhof. Harmonie Kolping’s Zonen, oftewel De Sjefkes, verzorgen de muzikale klanken, samen met speciale gast Roel van der Zande. Roel zal onder andere ‘Carnaval de Venice’ spelen, een uitdagend stuk. Naast dirigent Jeroen Geevers zal ook Karlijn Dingemans enkele nummers dirigeren.

Tijdens het evenement worden bezoekers getrakteerd op lokale lekkernijen verzorgd door Uitstreekend, zoals luxe belegde broodjes, sappen en een aardbeiendessert.
Kortom, een smaak- en sfeervolle invulling van de zondag!
Een ticket kost €24,50 per persoon. De voucher voor het ProefMei Koffieconcert biedt tevens exclusieve toegang tot de expositie “Hete Vuren” in het Markiezenhof. Let op: De exclusieve toegang is enkel van toepassing op zondag 11 juni.
De kaartverkoop start op zaterdag 13 mei om 12:00 uur. Wees er snel bij, want er zijn slechts beperkte tickets beschikbaar. Bestel hier je tickets.

CULINAIRE PLEINEN

13:00 – 19:00
BINNENPLAATSEN EN HOFZAAL – HET MARKIEZENHOF
Toegang: vrij

De binnenplaatsen en de Hofzaal van het Markiezenhof vormen het podium voor producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van toprestaurants uit de Brabantse Wal en Oudenaarde. Hierbij zijn de hoofdrollen weggelegd voor de befaamde drie AAA’s (Asperges, Ansjovis en Aardbeien) en de vierde A (Thools Aardappeltje). Naast diverse culinaire hoogstandjes heeft ProefMei op cultureel gebied een gevarieerd en vullend programma met verschillende muzikale hoogtepunten.

SCHMINK SMOELTJES

14:00 – 19:00
HOFZAAL HET MARKIEZENHOF
Toegang: gratis

Kinderen en schmink, het is een magische combinatie. In de Hofzaal van Het Markiezenhof kunnen kinderen even helemaal opgaan in hun fantasie. Van piraat tot prinses, van monster tot bloemenmeisje of van aardbei tot ansjovis. Bijna alles is mogelijk!

TRAP VOOR SAP

14:00 – 19:00
BEELDENTUIN HET MARKIEZENHOF
Toegang: 1 munt

Beweging, duurzaamheid en gezonde voeding. Het zijn veelbesproken onderwerpen. In samenwerking met WOD4LIF(V)E en SapLab Fresh Juice combineren wij de begrippen op leuke en sportieve wijze! Tegen inlevering van één munt kun je in de Beeldentuin van Het Markiezenhof een lekker en gezond sapje bij elkaar trappen! En dit alles zonder stroom, dus je bent ook nog eens duurzaam bezig. Tevens kun je jouw gezonde prestatie laten vastleggen in de photo booth door fotograaf Corné de Weert.

MUZIEK

15:00 – 20:00
BINNENPLAATSEN – HET MARKIEZENHOF
Toegang: vrij

Tijdens ProefMei kunt je ook proeven van muziek.

Een gevarieerd muziekprogramma brengt je geheel in de stemming die past bij het moment van de dag. Onder het genot van een verfijnd gerechtje met een bijpassend drankje wordt je omringd door heerlijke muzikale klanken. Wat later op de avond kun je lekker swingen en mogen de voetjes van de vloer op de culinaire pleinen!

EXPOSITIE “HETE VUREN, SCHATTEN UIT HET RIJKS”

11:00 – 17:00
MUSEUM HET MARKIEZENHOF
Toegang: ticket

In het Markiezenhof vindt van 22 april t/m 3 september de expositie “Hete Vuren, schatten uit het Rijks” plaats. Een oogstrelende selectie van meesterwerken uit de collectie van het Rijksmuseum aangevuld met werken uit de eigen collectie.