VRIJDAG 9 JUNI

VRIJDAG 9 JUNI

WAT JE EET DAT BEN JE ZELF

11:30 – 13:00
FRANSE TUIN – HET MARKIEZENHOF
Toegang: op uitnodiging

Een goede, gezonde en bewuste start van het weekend! Op vrijdag komen beleving, beweging en bewustwording samen in de Franse Tuin van Het Markiezenhof voor de leerlingen van groep 5 van basisschool de Kreek en de Rode Schouw. In samenwerking met De Fitfabriek organiseren wij een van top tot teen verzorgde workout met een gezonde en verantwoorde lunch uit de streek. Lekker calorieën verbranden te midden in de ambiance van deexpositie “Hete Vuren, schatten uit het Rijks”.  Het programma is de aftrap van het project “Wat je eet ben jezelf! voor basis en voortgezet onderwijs

CULINAIRE PLEINEN

17:00 – 22:00
BINNENPLAATSEN EN HOFZAAL – HET MARKIEZENHOF
Toegang: vrij

De binnenplaatsen en de Hofzaal van het Markiezenhof vormen het podium voor producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van de Brabantse Wal en Oudenaarde. Hierbij zijn de hoofdrollen weggelegd voor de befaamde drie AAA’s (Asperges, Ansjovis en Aardbeien) en de vierde A (Thools Aardappeltje). Naast diverse culinaire hoogstandjes heeft ProefMei op cultureel gebied een gevarieerd en vullend programma met verschillende muzikale hoogtepunten.

MUZIEKPROGRAMMA

Tijdens ProefMei kun je ook proeven van muziek.
Een gevarieerd muziekprogramma brengt je geheel in de stemming die past bij het moment van de dag. Onder het genot van een verfijnd gerechtje met een bijpassend drankje wordt je omringd door heerlijke muzikale klanken. Wat later op de avond kun je lekker swingen en mogen de voetjes van de vloer op de culinaire pleinen!

POP-UP TOUR

Tijden volgen
Startlocatie volgt
Toegang: ticket
(uitverkocht)

Op vrijdag 9 juni vindt de ProefMei Pop-up Tour plaats. Een culinaire ontdekkingstocht op bekende maar verrassende bodem. Een avond waarbij proeven en beleven van én in eigen regio centraal staat.
Tijdens tussenstops op bijzondere locaties omgeven door water en groen presenteren culinaire smaakmakers op locatie gerechten met producten uit de streek in een creatief en innovatief jasje. Hierbij mag een muzikale proeverij natuurlijk niet ontbreken.
Kortom, een smaak- en sfeervolle afsluiter van de week!

EXPOSITIE “HETE VUREN, SCHATTEN UIT HET RIJKS”

11:00 – 17:00
MUSEUM HET MARKIEZENHOF
Toegang: ticket

Museum Het Markiezenhof presenteert met trots de tentoonstelling “Hete vuren”, schatten uit het Rijks.
De tentoonstelling is een oogstrelende selectie van schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum van o.a. Jan Steen, Gerard Dou en Jozef Israëls.

Tevens is er een parallel tentoonstelling van kunstenaarscollectief Arsis.