ZONDAG 11 JUNI

ZONDAG 11 JUNI

DJ Willem Jongeneelen
GROTE BINNENPLAATS
15:00 – 16:00

De in Wouw geboren muziekjournalist voor onder meer OOR, Soundz, Jazzism en BN DeStem groeide op met rock, pop, soul en disco. Als DJ W Cool J (spreek uit: double you cool jay) was hij jaren actief met plaatjes uit zijn platenkast, passend bij de concerten op avonden in onder meer De Effenaar in Eindhoven, Mezz in Breda, Gebouw-T in Bergen op Zoom en De Roma in Antwerpen. De laatste jaren is hij zich steeds meer in jazz gaan verdiepen en raakte hij gecharmeerd van de overlap tussen jazz, swing, rhythm & blues, rock & roll, funk, wereldmuziek en dance. Op een festival als North Sea Jazz zag hij grenzen vervagen. Voor de afterparty van een swingend, jazzy of soulvol feestje richt hij zijn platenkoffer vooral in met dansgerichte plaatjes. Om bijvoorbeeld ook dit jaar ProefMei vrolijk af te sluiten.

Multibeat
GROTE BINNENPLAATS
16:00 – 17:00

Multibeat is een hiphoptrio uit Nederland. Boudewijn Pleij (toetsen), Thijs van Zutphen (bas) en Aron Smit (drums) vonden elkaar in hun gedeelde liefde voor hiphop en jazz.
Invloeden van J Dilla, D’Angelo, Robert Glasper e.a. worden gecombineerd tot de Multibeat sound.
De drie jonge Utrechtse muzikanten zijn opname- en sessiemuzikanten voor meerdere Nederlandse hiphop en R&B artiesten, zoals YVES, GINGE en Manu van Kersbergen, waar zij hun ervaring en instrumentale vaardigheden tonen. De manier waarop ze gebruik maken van productie op het podium maakt hen zeer veelzijdig.
Momenteel werken ze aan hun eigen originele nummers, maar ook aan het schrijven en produceren met andere artiesten. Multibeat is een band voor fans van Free Nationals, Robert Glasper, Yussef Dayes en ga zo maar door.

DJ Willem Jongeneelen
GROTE BINNENPLAATS
17:00 – 18:00
Longo Longo
GROTE BINNENPLAATS
18:00 – 19:00
Uw host op de GROTE BINNENPLAATS: DJ Willem Jongeneelen
Jazzy Boys
BEELDENTUIN
14:30 – 15:30

Dixie

Prueba Mayo
BEELDENTUIN
16:00 – 17:00

Folk