ZATERDAG 10 JUNI

ZATERDAG 10 JUNI

Benjamin Herman Trio
GROTE BINNENPLAATS
20:15 – 21:15

Benjamin Herman, een saxofonist en muzikale allesvreter, heeft in dertig jaar tijd een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij heeft over de hele wereld gespeeld en meer dan vijftig albums uitgebracht, zowel met zijn band New Cool Collective als soloartiest.
Zijn diverse muzikale output varieert van traditionele jazz tot punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg. Benjamin’s zoektocht naar een herkenbaar en persoonlijk saxgeluid is een rode draad in zijn werk.
Met zijn trio brengt hij gevarieerde en eclectische liveoptredens, waarin tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen samenkomen.

Kraak & Smaak Soundsystem
GROTE BINNENPLAATS
21:45 – 22:45

Kraak & Smaak, bestaande uit Oscar de Jong, Wim Plug en Mark Kneppers, hebben wereldwijd indruk gemaakt met hun stijlvolle optredens en innovatieve albums.
Ze hebben getoerd door Europa, Zuid-Amerika, Azië, Mexico en de VS, waarbij ze zowel als dj’s als live performers schitterden. Hun debuutalbum “Boogie Angst” introduceerde een warm en opbeurend geluid dat verschillende genres omvat. Met hits als “Squeeze Me” vergaarden ze internationaal succes en traden ze op bij grote festivals.
Ondanks de uitdagingen van de pandemie blijven ze productief in de studio en vieren ze dit jaar hun 20-jarig jubileum met een compilatiealbum en maandelijkse remixes. Kraak & Smaak beloven een opwindend jaar in de muziekindustrie.

Sebastian Floris
GROTE BINNENPLAATS
23:00 – 01:00

Sebastian Floris is een getalenteerde artiest en curator van het muziekprogramma ProefMei 2023. Met trots kondigen we zijn terugkeer aan. Hij heeft al eerder zijn vaardigheden getoond op het podium van ProefMei en het North Sea Jazz Festival.
Zijn muzikale concept, ‘A Gentleman’s Agreement’, combineert stijlvolle en soulvolle klanken in een energieke mix. Sebastian belicht de pure en ambachtelijke aspecten van het dj’en, met invloeden uit het verleden en het heden. Zijn soulvolle werk beweegt zich door genres als soul, funk, disco, hiphop en house, resulterend in dansbare en verfijnde beats.

Uw host op de GROTE BINNENPLAATS: Volkan Tasdan
DJ Maestro
BEELDENTUIN
19:00 – 21:30

DJ Maestro is vooral bekend van zijn met een platina bekroonde compilatieserie Blue Note Trip die hij maakte voor het wereldberoemde platenlabel Blue Note Records in New York. In deze serie combineerde hij jazz met soul, funk, latin en een vleugje dance.
Het maakte jazz toegankelijk voor een jong publiek en was speciaal gemaakt om te worden gespeeld in lounges en strandclubs. Het internationale succes bracht hem op festivals als North Sea Jazz, Capetown Jazz en Java Jazz. Hij toert regelmatig over alle vijf de continenten met optredens in New York, Tokio, Istanbul, Madrid, Sydney, Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok, Belgrado en ga zo maar door.

Dj Maestro is resident dj bij W Hotel Amsterdam en eigenaar van online radiostation jazzdeville. Momenteel legt hij de laatste hand aan een album met Camille Sledge, dochter van Debra Sledge van de wereldberoemde Sister Sledge.

Leroy Rey
BEELDENTUIN
21:30 – 00:00

Jazz | World | Multi-Genre