DONDERDAG 8 JUNI

DONDERDAG 8 JUNI
BUSINESSAVOND

BERBER
GROTE BINNENPLAATS
18:00 – 19:00

Met liefde voor 70’s klassiekers en soulmuziek en geïnspireerd door moderne R&B en pop, schrijft Berber liedjes met een ironisch tintje over alle dingen die haar opvallen in haar leven als jonge vrouw. De combinatie van een jazzfeel in een popcontext geeft haar muziek een frisse persoonlijke klank. Samen met haar band brengt ze haar liedjes tot leven in een vrolijke sfeer.

MODJI
GROTE BINNENPLAATS
19:30 -2040

De Nederlandse band Modji debuteert met hun eerste album ‘Epifania’, waarin hun reislustige geest naar voren komt. Ze combineren West-Afrikaanse tradities, moderne afrofunk, zwoele Latijns-Amerikaanse melodieën en westerse invloeden.
Bandleider Yannick van ter Beek putte inspiratie uit diverse muziekstromen en reisde de wereld over om zich te laten inspireren door grootmeesters. Samen met muzikaal leider Ramon Mendeville creëerde Modji een sound die het publiek meeneemt op een avontuurlijke reis naar hun roots.
Met hun passie en verlangen weten ze het publiek elke keer opnieuw aan het dansen te krijgen. Modji laat zien dat multiculturaliteit werkt.

Jared Grant
GROTE BINNENPLAATS
21:15 – 22:30

Jared Grant, een soulvolle artiest met een veelzijdige stem en indrukwekkende dansmoves, verovert harten. Hij treedt op met zijn band en was onderdeel van de Sven Hammond Big Band in ‘Matthijs Gaat Door’. In 2023 gaat hij op tournee met het Amsterdam Funk Orchestra voor een ‘Tribute to JAMES BROWN’ en met John Williams’ R&B Oldskool shows. Jared ontdekte zijn passie voor optreden en zingen en won prijzen tijdens de Music Matters Awards.
Met zijn kenmerkende geluid, geïnspireerd door soul, funk en R&B uit de jaren 70 en 80, heeft hij opgetreden op festivals zoals North Sea Jazz en Rock am Ring.
Zijn album ‘Back To My Roots’ (2017) en recente EP, met nieuwe muziek van Lloyds Records, zijn te beluisteren op radiostations.

Sebastian Floris
GROTE BINNENPLAATS
23:00 – 00:00

Sebastian Floris is een getalenteerde artiest en curator van het muziekprogramma ProefMei 2023. Met trots kondigen we zijn terugkeer aan. Hij heeft al eerder zijn vaardigheden getoond op het podium van ProefMei en het North Sea Jazz Festival.
Zijn muzikale concept, ‘A Gentleman’s Agreement’, combineert stijlvolle en soulvolle klanken in een energieke mix. Sebastian belicht de pure en ambachtelijke aspecten van het dj’en, met invloeden uit het verleden en het heden. Zijn soulvolle werk beweegt zich door genres als soul, funk, disco, hiphop en house, resulterend in dansbare en verfijnde beats.
Mis zijn optreden op ProefMei niet! Hij zal op donderdag 8 juni de ProefMei Businessavond stijlvol afsluiten en ook op vrijdag en zaterdag energieke sets verzorgen op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof, samen met andere artiesten.

Uw host op de GROTE BINNENPLAATS: Volkan Tasdan
DJ Maestro
BEELDENTUIN
19:00 – 22:00

DJ Maestro is vooral bekend van zijn met een platina bekroonde compilatieserie Blue Note Trip die hij maakte voor het wereldberoemde platenlabel Blue Note Records in New York. In deze serie combineerde hij jazz met soul, funk, latin en een vleugje dance.
Het maakte jazz toegankelijk voor een jong publiek en was speciaal gemaakt om te worden gespeeld in lounges en strandclubs. Het internationale succes bracht hem op festivals als North Sea Jazz, Capetown Jazz en Java Jazz. Hij toert regelmatig over alle vijf de continenten met optredens in New York, Tokio, Istanbul, Madrid, Sydney, Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok, Belgrado en ga zo maar door.

Dj Maestro is resident dj bij W Hotel Amsterdam en eigenaar van online radiostation jazzdeville. Momenteel legt hij de laatste hand aan een album met Camille Sledge, dochter van Debra Sledge van de wereldberoemde Sister Sledge.