BRABANT LIVING LAB | Beleef het Brabant van de toekomst

Mensen in een stimulerende omgeving ‘out of the box’-oplossingen laten bedenken voor de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. In een spannende experience van de nieuwste initiatieven op het gebied van duurzame innovatie. Dat is Brabant Living Lab van de provincie, dat tijdens ProefMei weer neerstrijkt op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

 

Bij een lab denk je aan experimenteren, onderzoeken. En dat is precies wat er gebeurt bij BRABANT LIVING LAB. Hier gaat Brabant samen met Brabanders aan de slag met slimme oplossingen voor vraagstukken die zij belangrijk vinden. Waarom zou je eigenaar worden van een windmolen? Hoe ziet jouw toekomstige vleesconsumptie er uit? Wie is er verantwoordelijk voor jouw directe omgeving? En waarom is cultuur zo belangrijk voor onze samenleving?

Experimenteer mee

Slimme antwoorden op deze en andere vragen zijn belangrijk voor de aanpak van de grote maatschappelijke vraagstukken waar de provincie samen met Brabanders, bedrijfsleven en onderwijs aan wil werken. Denk hierbij aan thema’s als natuur en stedelijke landschappen, sociale veerkracht, duurzame landbouw, energietransitie, slimme en duurzame mobiliteit, flexibele arbeidsmarkt en een circulaire economische ontwikkeling. Grote onderwerpen die direct invloed hebben op onze dagelijkse leefwereld. Door samen doen, samen proberen en samen ontwikkelen brengen we zo nieuwe maatschappelijke innovaties tot stand die anders nooit of zeer moeizaam zouden ontstaan.

BRABANT Living Lab

Brabant Living Lab is letterlijk een open podium.
In de open tent vinden bezoekers 12 inspirerende ‘kubussen’ waar bezoekers onverwachte en inspirerende voorbeelden vinden, het gesprek kunnen aangaan en hun ideeën kunnen achterlaten. Iedere kubus kan gezien worden als laboratorium, proeftuin en expositieruimte tegelijk. De kubussen staan onder een open ronde tent, zodat iedereen eenvoudig kan komen kijken en meedoen. Wat dacht je van een levensechte vlucht in een F35 simulator? Een robothand die eten uitdeelt? Of speel mee in het Rad van Participatie.

Partners

Brabant Living Lab komt niet voor niets naar West-Brabant. Ondernemerschap krijgt in deze regio volop ruimte door innovatie en samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen: cross-sectoraal en grensoverschrijdend. De samenwerking leidt tot hoogstaande technologische ontwikkelingen en tot slimme en vernieuwende producten. In West-Brabant ligt de focus op de topclusters Biobased, Logistiek en Maintenance, waarmee de regio in belangrijke mate bijdraagt aan nationale en Europese groeiambities. Daarnaast worden in deze regio ook op creatief, cultureel en gastronomisch gebied grenzen overschreden. Tijdens de DELTA INNOVATION DAYS is de vernieuwingskracht van de economische sector, de verbeeldingskracht van de creatieve sector, de smaaksensatie van de culinaire sector en de rijkdom van de culturele sector te ervaren tijdens o.a. Ravelijnlezing, Mariadal Meeting, ProefMei en natuurlijk in Brabant Living Lab.

BRABANT LIVING LAB
Grote Markt Bergen op Zoom
Vrijdag 19 mei 14.00 - 21.00
Zaterdag 20 mei 12.00 - 20.00
Zondag 21 mei 12.00 -18.00 

MEER OVER BRABANT LIVING LAB