Restaurants en gerechten

Restaurant ’t Geheim van Bergen
  • Duo van Berkshire ham en kroketje.
    Kroketje van eigen Berkshire |Berkshire gedroogde ham | mosterdkaviaar | truffel-mayonaise | Oosterschelde brood.

    (2 munten)
    Eigen Berkshire vlees van Boerderij Hamel. Prestigieus varkensras van topklasse op het puntje van onze eigen Brabantse wal.
  • Surf en turf van Berkshire buikspek en ansjovis.
    Boerderij Hamel buikspek | ansjovis | Zeeuwse kroepoek van zeewier| lak van aardbei | garnituren van appel | asperges en piccalilly.
    (3 munten)
    Vlees van boerderij Hamel en asperges van René en Anja Ooms en lekkers van Zeeuwse bodem, echt een gerecht waar Brabant Zeeland kust.
  • Gefrituurde ansjovis met ingelegde komkommer en ravigotesaus.
    (3 munten)
Boerderij Hamel
  • Berkshire charcuterie van eigen boerderij.
    Ingelegd zuur en grisini’s.
    (3 munten)
  • VEGGIE Boerenkaasplank met confituren en amandelkoek.
    Brokkelkaas 3 jaar gerijpt | boeren truffelkaas | Bettine Grand cru | Huijbergse geitenkaas.
    (3 munten) 
Oesters en champagne
  • Oester naturel of met rode wijndressing.
    (1 munt)
  • Gamba’s met limoenmayonaise.
    (1 munt)
  • Zeeuwse vissoep rijkelijk gevuld.
    (2 munten)
Brasserie Puur
  • Tataki rund | wakame | truffel | radijs.
    (1 munt)
  • Tataki zalm- Thaise vinaigrette | zoetzure groente.
    (1 munt)
  • Sashimi tonijn -soja -furikake | komkommer.
    (1 munt)
  • Tempura nobashi garnaal | kerrie | miso | meloen.
    (1 munt)
  • Tempura kip | bosui | sesam | chili.
    (1 munt)
  • Dim sum rund | paddenstoel | bosui | sesam.
    (1 munt)
  • Dim sum gamba | gember | limoen | chili.
    (1 munt)
  • Een mixed plate van bovenstaande gerechtjes.
    (6 munten)
Restaurant in de Oude Stempel
  • Vitello tonnato | tonijn crème | kalf | tomaat | zoet zure Asperge | aceto balsamico.
    (2 munten)
  • Kreeft | truffel | zilte groenten | asperge.
    (3 munten)
Brownies & Downies
  • Lepeltoetje met aardbei.
    (1 munt)
  • Proeverijtje van brownies en blondies.
    (1 munt)
  • Brownie of  blondie naar keuze.
    (1 munt)
  • Aardbeien blondie.
    (1 munt)
  • Kaasstengels met een asperge dip en ansjovisdip.
    (1 munt)
Restaurant Oase
  • Zalm ingelegd met aardbeien en peper.
    (2 munten)
  • Gyoza van asperges | kalfsstaartstuk met een rösti van Thoolse aardappeltjes | chutney van rode ui.
    (2 munten)
  • VEGGIE Gyoza van asperge met crème van doperwtjes.(1 munt)
Restaurant de Bloemkool
  • Bereiding van ansjovis asperge en zeekraal.
    (3 munten)
  • Aspergebavarois met honing-dille vinaigrette.
    (2 munten)
  • Aardbeien Romanoff
    (2 munten)
Bij de Coninck Bistro
  • Oester naturel.
    (1 munt)
  • Oesters Gegratineerd met asperge crème en crottin.
    (2 munten)
  • Escargots | gebakken lookboter | spekjes | champignons.
    (3 munten)
  • Gamba’s.
    Salade | geroosterde gamba’s | look | pepers.
    (3 munten)
  • Coq au vin | gestoofde kip | witte wijn | aardappel | asperge.
    (2 munten)
  • Aardbei | panna cotta
    (1 munt) 
Foodtruck Telers van de Brabantse Wal
  • Aspergesoep | beenham | kervel.
    (1 munt)
  • Asperge kroket | mesclun | aspergepunten | Balsamico stroop.
    (2 munten)
  • Klassiek: witte asperges | beenham | ei.
    (3 munten)
  • Brabantse Wal groene asperges | zalm | Balsamico stroop.
    (3 munten)
Brasserie La Pucelle
  • Asperges | frisse zomergroentes | mini loempia | ansjovismayonaise.
    (1 munt)
  • Langzaam gegaarde varkenslende | romige saus van asperge met zomertruffel | Parmezaanse krullen.
    (3 munten) 
Michiel teelt
  • VEGGIE Gegrilde asperge-cremolata-64 C | eidooier-schuim van parmezaan.
    (2 munten)
  • VEGGIE Houtovenpizza | 4 kazen | black cherry tomaat | rucola.
    (2 munten)
  • Houtovenpizza | 4 kazen | black cherry tomaat | rucola | pancetta.
    (2 munten)
  • VEGGIE Tarte tatin | cherry tomaat | Provençaalse kruiden | geitenkaas | aceto balsamico.
    (3 munten)
Het kaasatelier
  • VEGGIE Ambachtelijke en geaffineerde Nederlandse kazen (3 soorten) | compote van Brabantse aardbeien | noten- en vruchtenbrood.
    (2 munten)
  • VEGGIE Ambachtelijke en geaffineerde Nederlandse kazen (5 soorten) |compote van Brabantse aardbeien |noten- & vruchtenbrood     
    (3 munten)
  • VEGGIE Borrelkaas van zuivelboerderij De Driehoek in Oosterhout met een mosterd/dragondip.
    (2 munten)
  • Krokant ansjovisbrood |tomatensalsa | een smeuïge burrata |basilicum.
    (3 munten)
Weervisserij
  • Diep Geroerd
    Oosterschelde bisque.

    (1 munt)
  • Oosterschelde’s warm genoegen
    Gebakken Oosterschelde vis: ansjovis |makreel | geep | panharing.
    (2 munten)
  • Trio Bergse zaligheid
    Drie gerechtjes: Zeeuws broodje | schuitje witlof fris | salsa salade.
    (2 munten)
Oudenaarde | Studio Steve
  • Aspergeslaatje | Thoolse aardappelen | ansjovisboter | zalm | maple syrup | mosterd lazuur.
    (3 munten)
  • Tortilla’s met pulled pork | salade van asperges.
    (2 munten)
  • VEGGIE Aspergeslaatje | Thoolse aardappelen | aardbeien.
    (2 munten)
Liberation Kitchen | Roux collectief culinair
  • Chips van aardappelschil met een ansjovismayonaise.
    (1 munt)
    Een van de voedingsbronnen van 40-45 met een vette knipoog naar het no waste principe. Gebruikmakende van het restproduct van de lokale boer.
  • Chuck eye | Aspergemousse | Chicorei van de BBQ  | Chutney van tulpenbol.
    (3 munten)
    Opwaardering van de voedingsbronnen 40-45 tot een innovatief gerecht. Waarbij het culinair erfgoed voorop staat.
  • VEGGIE Rabarber I Aardbeisorbet I Siroop van brandnetel I Crumble van krachtrondjes.
    (2 munten)
    Nieuwe kooktechnieken verzameld in een nagerecht op basis van streekproducten.
  • VEGGIE Chips van aardappelschil met een rookmayonaise.
    (1 munt)
    Een van de voedingsbronnen van 40-45 met een vette knipoog naar het no waste principe. Gebruikmakende van het restproduct van de lokale boer.
Saplab | Joy Company
  • Ginger up shot
    (1 munt)
  • Juices en shakes
    (1,5 munt)
  • Power shakes
    (2 munten)
  • Ice cream
    (1 munt)
DH17
  • “Malfy Rosa” Gin & Tonic
    (3 munten)
  • “Malfy con Limone” Gin & Tonic!
    (3 munten)
  • “Rose’s Delight”
    witte vermouth | rose lemonade

    (3 munten)
  • “Tropical punch”
    ananas/cocosrum | sinaasappelsap
    (3 munten)
  • “The Passionata”  Alcoholvrije cocktail
    passievrucht | ginger-ale | vers (zomer)fruit!

    (2 munten)
  • “Hip frisje”
    (1 munt)
Emma’s IJssalon
  • Aardbeien spies met chocolade en bol ijs.
    (2 munten)
De Zuivelhoeve
  • Kaas plankje Nederlands / kaas plankje buitenlands.
    Een kaasplankje met Nederlandse bijzondere, seizoensgebonden kaasjes, of een plankje met bijzondere buitenlandse kazen.
    (2 munten)
  • Worstenplankje
    Verschillende soorten worst met bijzondere smaken alvast gesneden voor het gemak!
    (2 munten)
  • Vers gebrande noten
    Wat is er lekkerder dan de geur van vers gebrande noten? De smaak van warme gekruide noten.
    (1 munt)
Leonidas
  • Taeymans Koffie | Thee.
    (1 munt)
  • Koffie special (karamel, hazelnoot en chocolade) met macaron.
  • (2 munten)
  • IJscappuccino met slagroom en chocolaatje.
    (2 munten)
  • IJsthee (Lemon, Peach) met Leonidas bonbon.
  • (2 munten)
  • Holtkamp gebak: Chipolata | Prinsessentaart | Mango/passievrucht | Framboos.
    (2 munten)
Muslukt Superior Craftbeer & Avans Hogeschool
  • MusLukt SummerChill.
    Fris zomer biertje met een alcohol percentage van 5,2%.
    (1 munt)
Stichting de Vierschaar
  • Supersum Triple en Supersum Weizen (za/zo)
    Een heerlijke tripel, met zachte smaken van hop en een klein bittertje van sinaasappel.
    (2 munten incl statiegeld glas )
BETALEN OP DE PLEINEN

Op de pleinen van Het Markiezenhof kun je alleen met munten betalen. Deze kun je aanschaffen bij de kassa op de Grote Binnenplaats en de kassa in de Beeldentuin. Een munt (1) heeft een waarde van €2,50. Pinnen is mogelijk.
De prijzen van de gerechten zijn aangeven in munten. Houd u rekening bij de aanschaf van uw munten dat deze na afloop niet terug kunnen worden ingeleverd.