RESTAURANTS EN GERECHTEN

’T GEHEIM VAN BERGEN Ceviche van scheermes met zacht gegaard Berkshire buikspek en garnituren van zeewier (3 muntjes) Duo van Berkshire kroketje en gedroogde ham met Oosterschelde brood en mosterdkaviaar (2 muntjes) IN DE OUDE STEMPEL Zeeuwse vissoep rijkelijk gevuld met lekkernijen uit de Oosterschelde. (2 munten) Plateau Oosterschelde, geserveerd …

MUZIEKPROGRAMMA PROEFMEI CELEBRATES SEAFOOD

ProefMei brengt naast de culinaire ook de muzikale harten op hol. Van 5 tot en met 7 oktober presenteert ProefMei in het Markiezenhof een muziekprogramma om de vingers bij af te likken! Iedere dag staat er een headliner van formaat. Vrijdag speelt de Utrechtse Indiepop band ‘Beaux’ van 21:30 tot …

PROGRAMMA CULINAIRE PLEINEN

VRIJDAG 5 oktober | 17:00 – 01:00 (keukens tot 22:00) ZATERDAG 6 oktober | 14:00 – 01:00 (keukens tot 22:00) ZONDAG 7 oktober | 13:00 – 19:00 Gratis entree op de culinaire pleinen Het laatgotisch stadspaleis het Markiezenhof is voor één keer omgebouwd tot de visafslag van “De Eetbare Oosterschelde”. …

PROGRAMMA WE ARE SEAFOOD

Extra editie ProefMei | ProefMei Celebrates Seafood Een extra editie om te vieren dat Noord-Brabant Europese regio is van de Gastronomie. Maar niet alleen onze eigen provincie, ook het Ierse Galway, waar ProefMei de samenwerking mee heeft gezocht, is Europese regio van de Gastronomie. Proeven en genieten dus van de Oosterschelde …

PROEFMEI COLLEGETOUR IN HET SUIKERLAB

ProefMei is uit op een primeur! En dat lukt ze ook door de ProefMei college tour die plaats gaat vinden in het voormalig Suikerlab in Bergen op Zoom. Studenten hebben de toekomst en zijn onmisbaar om samen met ondernemers, organisaties en de overheid te innoveren. Dat geldt voor alle sectoren, …

DE EETBARE OOSTERSCHELDE

Tijdens ProefMei Celebrates Seafood wordt de binnenplaats van stadspaleis het Markiezenhof omgetoverd tot een ware visafslag. Want het thema van de najaarseditie is ‘De eetbare Oosterschelde’. Dat betekent natuurlijk dat je kunt genieten van de bekende bereidingen van onder andere platvis en mosselen. Daarnaast wordt er ook uitgebreide geëxperimenteerd met …

2018 THEMAJAAR WE ARE FOOD

          .  In 2018 is Brabant ‘Europese Regio van de Gastronomie’. Brabant en eten zijn al eeuwen met elkaar verbonden. We zijn de belangrijkste provincie als het gaat om de productie en verwerking van voedsel. Het zit in ons DNA. We Are Food.Innovatie en hospitality staan …

ZONDAG | FRANSE CHANSONS MET MULTITALENT ISOLDE

Een postkaart uit Gent van Isolde ProefMei heeft naast een culinaire ook een nauwe muzikale band met België. Schitterden vorig jaar bands als ‘Antwerp Gipsy Ska Orchestra’ en ‘Brazzmatazz’ op ProefMei, ook dit jaar krijgen we bezoek van onze Zuiderburen. Op zondag schittert Isolde op het hoofdpodium op de Eerste Binnenplaats. …

KINDERKOOKTUIN

Als je kind niet dol op asperges en ansjovis maar wil je hem of haar toch meenemen naar ProefMei? Geen probleem! Ook voor kinderen is ProefMei een echte belevenis! De Franse Tuin van het Markiezenhof is hét terrein voor de kleintjes. Daar kunnen ze van vrijdag 1 t/m zondag 3 …

VEGGIE ROUTE

GROTE BINNENPLAATS IN DE OUDE STEMPEL | STEENBERGEN Cilinder van geitenkaas (2 munten) Crème | asperge | granola | basilicum GROTE BINNENPLAATS STREEK EET- EN DRINKLOKAAL | BERGEN OP ZOOM Aspergesoep (1 munt) Bieslook | aardappelkaantjes | ei ACHTER BINNENPLAATS DE CONINCK GASTRONOMIE | STEENBERGEN Pik in ’t potje (2 munten) Thoolse aardappel …

RESTAURANTS EN GERECHTEN

BETALEN OP DE PLEINEN Op de pleinen van Het Markiezenhof kun je alleen met  munten betalen. Deze kun je aanschaffen bij de kassa op de Grote Binnenplaats en de kassa in de Beeldentuin. Een munt (1) heeft een waarde van €2,25. Pinnen is mogelijk. De prijzen van de gerechten zijn …