ProefMei celebrates music

ProefMei is eten, muziek, vrienden zien en nieuwe mensen ontmoeten in de prachtige ambiance van een van de fraaiste stadspaleizen van Europa, het Markiezenhof. Met trots presenteert ProefMei het muziekprogramma voor de komende editie. Van 23 tot en met 26 mei betreedt een keur aan artiesten de podia in het Markiezenhof. Voor ieder wat wils, van achtergrondmuziek tijdens het eten tot dansbaar en van jong tot oud in de late uurtjes: iedereen voelt zich thuis op ProefMei!

Soul legende Steffen Morrison, vrijdag 24 mei 22:45 tot 23:45 uur (Grote Binnenplaats)


Het is jazz wat de klok slaat tijdens de businessavond op donderdag 23 mei. De Italiaanse jazzzangeres Davina Marinozzi bijt samen met saxofonist Paul van Calseijde (van o.a. Valvetronic) het spits af met een selectie van lichte jazz. Van een jazzduo gaan we naar een trio. Ex-Idols ster Dewi Pechler voert de ‘Triplicats’ aan. Oude jazz en easy listening wordt afgewisseld met hits van nu, in een ‘vintage’uitvoering. Het is slechts stilte voor de storm, want als de ‘Funkstamatics’‘the hardest rockin’ jazzed-up funk group in the Netherlands’het podium betreden kun je niet meer stil blijven staan. Voor ProefMei resident dj Ronny Hammond is het slechts een inkoppertje om de dansvloer kolkend te houden.

Engelse Funksensatie Laura Vane & The Vipertones, zaterdag 25 mei 22:45 tot 23:45 uur (Grote Binnenplaats)


Vrijdag 24 mei start ProefMei voor het grote publiek pas echt. Als de deelnemers van de Pop-uptour de stad afstruinen staat op beide podia een muzikaal viergangen topmenu!  De dag wordt op de Grote Binnenplaats geopend door de Belgische popsensatie ‘Mooneye’. Zanger Michel Libberecht laat zijn vier kompanen in Vlaanderen om op ProefMei solo zijn mooiste liedjes te laten horen. We hopen op een mooie lentedag met een volle maan, want dat is het ultieme decor voor de funkband ‘Supermoon’. En dan moet de hoofdact van ProefMei 2019 nog komen! ProefMei is zeer trots dat het soulsensatie ‘Steffen Morrisson’ heeft weten te strikken. Traditiegetrouw sluit de enige Bergse superster dj ‘Sebastian Floris’ de vrijdag af.   

Bergse super ster dj Sebastian Floris treedt twee keer op. Vrijdag 24 mei vanaf 00:00 uur (Grote Binnenplaats) en zaterdag 25 mei vanaf 22:00 uur samen met Leroy Rey (Beeldentuin)


Op zaterdag 25 mei beginnen we weer van voren af aan. In de middag beginnen we met singer-songwriters ‘Man or Lion’ en ‘Emile Landman’ voordat we ons richting de avond langzaam naar jazz bewegen. ‘Davina Marinozzi’ komt nu met een kwartet (Mambo Ramble Band) in plaats van een duo en de 9-koppige Antwerpse Afrojazz band ‘Kolonel Djafaar’ is de Belgische reïncarnatie van Fela Kuti. De Engelse soul en funkster ‘Laura Vane’ komt speciaal over uit Engeland om met haar ‘Vipertones’ op ProefMei op te treden. Ronny Hammond en Bruze d’Angelo alias ‘The Bird Cage’ sluiten de zaterdagavond af. 

Zeven blije zigeuners van L’Chaim, zondag 26 mei 18:00 tot 19:00 uur (Grote Binnenplaats)


Op zondag 26 mei wordt het Markiezenhof ondergedompeld in Latijnse sferen. ‘Fusca’ trapt de dag af met zomerse Braziliaanse jazzmuziek. ‘Edsart Udo de Haes’ is de beste Nederlandse Flamenco gitarist. Twee jaar geleden stond hij al solo op ProefMei. Nu brengt hij zijn band mee. ProefMei 2019 wordt afgesloten door de zeven blije zigeuners van ‘L’Chaim’.  

Bergse soulful popband The Vision of Johanna, zondag 26 mei 17:00 tot 18:00 (Beeldentuin)


Tijdens ProefMei is het podium in de Beeldentuin de plek waar veel Bergse muzikanten de kans krijgen zichzelf aan het publiek te presenteren. Op vrijdag jazzkwartet ‘Four’ en singer-songwriter ‘Aysia’. Op zaterdag presenteren ‘Ensemble Prueba Mayo’ & ‘Rhythm & Brass Session’ muziek uit alle werelddelen. Zondag opent singer-songwriter ‘Nina Verharen’ de dag en sluit de ‘rising star’ van de Bergse popmuziek, ‘The Vision of Johanna’ de dag af.

Good vibes met Banana Savannah, zaterdag 25 mei 21:00 tot 22:00 uur (Beeldentuin)


Naast plaatselijke trots staan op het podium in de Beeldentuin vele talentvolle bands. Zo brengt ‘Banana Savannah’ enkel
“Good vibes and positive energy”, staat bij ‘Baer Traa’ alles in het teken van 70’s folk, is ‘Yorick van Norden’ de Nederlandse opvolger van Paul McCartney en ‘Eline Mann’ is alles behalve een doorsnee singer-songwriter.

Vier dagen lang genieten van muziek, ‘ProefMei celebrates Music’! 


BLOKKENSCHEMA MUZIEKPROGRAMMA