PROGRAMMA CULINAIRE PLEINEN

VRIJDAG 5 oktober | 17:00 – 01:00 (keukens tot 22:00)
ZATERDAG 6 oktober | 14:00 – 01:00 (keukens tot 22:00)
ZONDAG 7 oktober | 13:00 – 19:00
Gratis entree op de culinaire pleinen

Het laatgotisch stadspaleis het Markiezenhof is voor één keer omgebouwd tot de visafslag van “De Eetbare Oosterschelde”. Een extra editie van ProefMei in het kader van het Food jaar van de provincie Noord-Brabant. Negen keukens, geïnspireerd door de Oosterschelde presenteren zich op de Grote Binnenplaats en in de Hofzaal met de meest smaakvolle gerechten en proeverijen. Naast vis, schaal en schelpdieren proeft u ook de zilte-zee-groenten en presenteert boerderij Hamel u het Berkshire varken. Kate & Simon laten u proeven van de Galway-Wild-Atlantic-Coast. Net als Noord-Brabant is Galway Europese regio van de gastronomie. Proef, Beleef en geniet van ProefMei celebrates Seafood!

DE EETBARE OOSTERSSCHELDE

vrijdag 5 oktober | 17:00 – 01:00 | keukens tot 22:00
zaterdag 6 oktober | 14:00 – 01:00 | keukens tot 22:00
zondag 7 oktober | 13:00 – 19:00
GRATIS ENTREE

OFFICIËLE OPENING

vrijdag 18.00
Officiële opening ProefMei Celebrates Seafood met een live verbinding met het Ierse Galway waar op dat moment tevens hun Oesterfestival wordt geopend in het kader van het Europese food jaar.

PROEVEN VAN DE EETBARE OOSTERSCHELDE

vrijdag 17:00 – 22:00
zaterdag 14.00 – 22.00
zondag 13.00 – 19.00
Proeven van DE EETBARE OOSTERSCHELDE, DE KILLARY FJORD SHELFISH KITCHEN | GALWAY en slurpen bij DE ZEEUWSE OESTERBAR. De deelnemers nemen u mee op een culinaire reis van vis, schaal en schelpdieren en al wat lekker is van uit en rondom de Oosterschelde.
Proeverij en sterke verhalen in TAVERNE DE ZEERIDDER in de Hofzaal. Bieren van de SCHELDEBROUWERIJ. Zeebanket en koffies van LEONIDAS en TAEYMANS, GIN & MORE van Gastrobar de Moor en charcuterie en kazen van BOERDERIJ HAMEL uit Steenbergen.

RESTAURANTS EN GERECHTEN

KORTE COLLEGES MET DE CHEFS

zaterdag 15:00 – 18:00
Live programma met presentatrice MARLIES VAN LIER. Korte colleges samen met de chefs en gasten over hun gerechten, producten en de innovatieve keuken. Wat is het verhaal achter ons voedsel?

WORKSHOP IN DE ZEEUWSE OESTERKEUKEN

zondag 13.00 – 15.00
Maak je eigen oesters open tijdens de workshop in de Zeeuwse Oesterkeuken. Dat mag natuurlijk met een lekker bruisend drankje erbij.

OESTERPARTY IN DE ZEEUWSE OESTERBAR

vrijdag 17:00 – 18:00
zaterdag 17.00 – 18.00
Oesterparty bij de Zeeuwse Oesterbar. Van 17:00-18:00 krijgt u namelijk bij een half dozijn oesters een mooi en heerlijk glas champagne cadeau. ProefMei celebrates Seafood.

MUZIEKPROGRAMMA

vrijdag 22:00 – 01:00
zaterdag 22:00 – 01:00
zondag 13.00 – 19.00
Muziekprogramma op de Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof. Celebrates betekent bij ProefMei ook beentjes van de vloer met de leukste bandjes en Dj’s!

MUZIEKPROGRAMMA

FISH & CHIPS

vrijdag 21.00 – 01.00
zaterdag 21.00 – 01.00
zondag 13.00 – 19.00
Seafood kan natuurlijk niet zonder FISH & CHIPS MET ZEEUWSE KLEIAARDAPPELEN EN OOSTERSCHELDE WITVIS! Je kunt niet swingen op een lege maag en al helemaal niet naar huis. | Lekker om je vingers bij af te likken.

OERRR WATER- EN NATUURLAB VOOR KINDEREN

zaterdag 14.00 – 18.00
zondag 13.00 – 18.00

Een natuur- en watermiddag voor het hele gezin! Met waterbeestjes vangen, natuur- en waterspelletjes, vogelzaadbommen maken en vogelhuisjes timmeren. Welke beestjes en plantjes leven er in de sloot? Wat zwemt er in de Oosterschelde? Wat eten vogels het liefste? Kom mee naar buiten met OERRR van Natuurmonumenten en ontdek het tijdens ProefMei Celebrates Seafood in het Markiezenhof!

NATUURMONUMENTEN