DE EETBARE OOSTERSCHELDE

Tijdens ProefMei Celebrates Seafood wordt de binnenplaats van stadspaleis het Markiezenhof omgetoverd tot een ware visafslag. Want het thema van de najaarseditie is ‘De eetbare Oosterschelde’. Dat betekent natuurlijk dat je kunt genieten van de bekende bereidingen van onder andere platvis en mosselen. Daarnaast wordt er ook uitgebreide geëxperimenteerd met ‘nieuwe’ producten. Die gaan niet langer als bijvangst terug de zee in, wat zowel het milieu als onze smaakpapillen ten goede komt!

Denk daarbij bijvoorbeeld aan inktvis. In Nederland werd daar lange tijd niet mee gekookt, terwijl er in Zuid-Europa heerlijke gerechten mee worden gemaakt!
Maar ‘De eetbare Oosterschelde’ is meer dan dat. Zeegroenten zijn hét ingrediënt van dit moment. “Het zoete en zoute water in de Oosterschelde zorgt voor een enorm diverse vegetatie. Tijdens ProefMei Celebrates Seafood kunnen bezoekers proeven en beleven wat die zeegroenten onze eetcultuur kunnen bieden.”
Ben je nou een echte vleeseter? Wil je graag ontdekken wat de Oosterschelde Brabant biedt, maar wil je daar wel graag een stukje vlees bij eten? Ook dan is ProefMei Celebrates Seafood er voor jou. Geniet van het eerlijke, biologische vlees van de Varkensboerderij van de Steenbergse Maarten en Josephine Hamel.