KINDERKOOKTUIN

Als je kind niet dol op asperges en ansjovis maar wil je hem of haar toch meenemen naar ProefMei? Geen probleem! Ook voor kinderen is ProefMei een echte belevenis!

De Franse Tuin van het Markiezenhof is hét terrein voor de kleintjes. Daar kunnen ze van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni lekker aan de slag. Samen met Stichting Happynezz en Ambrozijn kunnen ze hier in de KinderKookTuin hun eigen gerechtjes bereiden. Op het menu staan onder andere een heerlijk hamburgertje van Brabantse Wal rund en verse groenten, koude soepjes van ‘buitenbeentjes’ en ijs van vers fruit waarbij de aardbei natuurlijk niet ontbreekt.

Opbrengst

De opbrengst van IK(K)OOK! is mede voor stichting Happynez. Deze stichting is de organisatie in West-Brabant die geheel verzorgde en professioneel ondersteunde vakanties organiseert voor jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Kunstwerk

Naast de drie Bergse AAA’s  is er ook nog de vierde A van ‘Art’. Van het afval kunnen kinderen samen met  Ambrozijn een kunstwerk maken. Het kunstwerk vormt zich in de die dagen tijdens IK(K)OOK! De KinderKookTuin is niet alleen genieten van lekkers, maar ook leerzaam. ProefMei geeft kinderen zo mee dat gezond lekker is en dat zo maar weggooien echt zonde is.

Spelletjes

Het is niet alleen koken en proeven in de KinderKookTuin, maar ook lekker bewegen! Joycompany van Chris van Eekelen (eigenaar van Les Vedettes) organiseert spelletjes die vaak verrassend en superleuk zijn. Dat wordt bewegen, gekke kunsten uithalen en lachen dus met Joycompany in de Franse Tuin! En zeg nou zelf: als je kind het naar zijn zin heeft, zit jij toch ook een stuk lekkerder op het terras?

IK(K)OOK! tijdens ProefMei Celebrates Food van 1 t/m 3 juni. Kom je ook?