PROEFMEI PRESENTEERDE ‘HAUTE MUSIQUE’!

Het is inmiddels een bekend recept. Op ProefMei kun je genieten van de ultieme combi van haute cuisine en haute musique. Dit uit zich door heupwiegend de vele stands af te struinen voor de lekkerste gerechten. En als de honger is gestild en de zon is ondergegaan, dan lonkt de dansvloer voor een gezellig samenzijn met bekenden en onbekenden. Met trots presenteert ProefMei het muziekprogramma voor de komende editie. Van 31 mei tot en met 3 juni betreedt een keur aan artiesten de podia in het Markiezenhof. Voor ieder wat wils, van achtergrond tot dansbaar en van jong tot oud. Iedereen voelt zich thuis op ProefMei.

De business avond op donderdag 31 mei bijt het spits af met een interessant muzikaal menu. De headliner van de avond is Joris Linssen, bekend van het TV programma ‘Hello Goodbye’. Met zijn band ‘Caramba’ brengt hij Mexicaanse Mariachimuziek met een Nederlandse twist. Northern Soul en Funk is wat ‘The Tibbs’ drijft. Voor ‘dj Phil Horneman’ van het ‘Wicked Jazz Sounds collectief’ zorgen zij dat de eerste voetjes van de vloer gaan. Een koud kunstje voor Phil om het af te maken.

Vrjdag 1 juni gaat het echte werk beginnen. Op het hoofdpodium bijt Lorren de spits af. Haar optreden op de business avond vorig jaar is zo goed ontvangen dat we haar wederom uitgenodigd hebben. We hebben twee absolute uitsmijters deze avond. Onder aanvoering van Rilan spelen ‘The Bombardiers rock&soul. Dat gaat niet onopgemerkt voorbij, ze zijn nl. al verkozen tot  3FM Serious Talent en Radio 6 Soul & Jazz Talent. Voor de derde keer sluit de enige Bergse superster dj ‘Sebastian Floris’ de avond af. Dit keer wordt hij vergezeld door een MC, MC Dan Stezo.

Het hoofdpodium op de Eerste Binnenplaats is niet de enige plek waar je kunt genieten, ook in de beeldentuin hebben we een volwaardig programma. We hebben BN de Stem en Oor journalist Willem Jongeneelen gevraagd dit podium te hosten. Hij is als dj actief onder de naam W Cool J en draait o.a. in vermaarde poppodia als de Roma in Antwerpen, Mezz in Breda en in Gebouw T. Hij is een liefhebber en kenner van jazz en heeft een paar van zijn favoriete bands (Joost & Co, Verbraak & Van Bijnen en The N.O. 2nd Line Brothers) gevraagd naar het Markiezenhof te komen. Tussen de optredens draait Willem zijn favoriete jazz platen .

Zaterdagmiddag 2 juni is voor de mensen die van diepgang houden. Geen rechttoe rechtaan maar enkele van de beste singer-songwriters van Nederland staan op het podium. ‘Okke Punt’ stond in de finale van Giel Beelen’s bekende talentenshow. Verder hebben we met ‘Daniel Cane’ een zanger die met zijn liedjes mensen wil knuffelen, heeft Amber Gomaa de kneepjes van Alain Clarke geleerd en keert de soul terug met ‘The Howlin’. Het wordt gegarandeerd feest met het de funkin’ bad-ass combi van hip hop en electronic soul van ‘The Cool Quest’. Aan de dj’s om de avond waardig af te sluiten. ‘Ronny Hammond’ neemt voor deze gelegenheid zijn goede dj-vriend ‘Bruze d’Angelo’ mee.

‘Sebastian Floris’ zet zijn feestje voort op zaterdag in de Beeldentuin. Dit doet hij niet alleen, maar met een aantal funky vrienden. Voordat hij back2back met ‘Leroy Rey’ de nacht inluidt treden ‘Filet au Fonque’ en ‘Dr Meraki’. Zij zijn een van de exponenten van de nieuwe talentvolle lichting van de Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam.

Zondag 3 juni sluiten we ProefMei in stijl af. Voordat de beste brass band van Nederland, ‘Broken Brass Ensemble’, het festival afsluit is er nog veel goeds te zien en te horen. Vlaams multitalent ‘Isolde’ brengt met haar band ‘Les Bens’ filmische Franse chansons. We hebben verspreid ov er de twee podia nog meer talenten van de Codarts opleiding. De Vlaamse Norah Jones heet ‘Alison Jutta’. Zij warmt op voor Isolde. In de Beeldentuin nemen het Bergse ‘The Havanas’ en ‘Sophia Schutte’ de honneurs waar.

Vier dagen haute musique tijdens ProefMei, we kijken er naar uit! Begin mei lanceren we het blokkenschema.